Nieuws - ZRX whales zorgen voor een koersstijging van 108%

Sam Fröling

Door Sam Fröling

ZRX whales zorgen voor een koersstijging van 108%

ZRX whales, zorgen voor een koersstijging van 108%

Het 0x-protocol heeft de afgelopen week een opmerkelijke stijging doorgemaakt, waardoor de bijna vergeten altcoin een comeback maakt.

Hoewel het nog steeds meer dan 78% verwijderd is van zijn historische piek van $2,50, die bijna zes jaar geleden plaatsvond op 13 januari 2018, suggereren recente winsten dat de bullish trend voor ZRX/USD stand zou kunnen houden.

In de afgelopen dagen is de prijs van ZRX met 108% gestegen, en sinds de neergang naast grote cryptocurrencies in november 2022 is het zelfs met 198% gestegen. Op 9 november handelde ZRX rond de $0,26, een niveau waar de inheemse governance token van 0x Protocol zich bevond sinds het neerwaarts doorbrak in mei. Op zaterdag doorbrak de token een langdurige weerstand en bereikte op maandag 13 november een hoogtepunt van $0,62, het hoogste in 17 maanden.

Whales veroorzaakte de koersstijging

Volgens gegevens over netwerkactiviteit van het cryptoanalyseplatform Santiment, kwam deze prijsstijging van 0x Protocol samen met een toename van de activiteit van grote spelers in de markt, de zogenaamde 'whales'. Voorafgaand aan de stijging naar het hoogste niveau sinds mei 2022 meldde Santiment dat de transacties van de cryptocurrency een "1,5 jaar hoogtepunt" bereikten en dat oudere ZRX coins weer in omloop werden gebracht.

Het aantal transacties van ZRX met een waarde van meer dan $100.000 bereikte 23, het hoogste aantal sinds april 2022. Bovendien daalde de gemiddelde leeftijd van ZRX-investeringen, wat aangeeft dat oudere wallets in beweging kwamen doordat coins begonnen te circuleren.

Verdere stijgig nog mogelijk

Hoewel zo'n sterke stijging als die van 0x de afgelopen dagen een signaal kan zijn voor handelaren om winst te nemen, is de kans groot dat de toenemende positieve vooruitzichten van grote spelers nog een verdere stijging kunnen stimuleren. Dit werd duidelijk toen de koers op maandag steeg toen meerdere grote investeerders longposities innamen.

Als de bulls de weerstand op $0,90 weten te doorbreken, zou ZRX/USD kunnen stijgen naar $1,30, met mogelijk een psychologisch doel van $2,00 als de markten blijven stijgen tot in 2024. Aan de andere kant kan er een stevige ondersteuningszone zijn rond $0,30.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven