Nieuws - Zoveel Bitcoin-investeerders zien winst in hun portefeuille

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Zoveel Bitcoin-investeerders zien winst in hun portefeuille

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Zoveel Bitcoin-investeerders zien winst in hun portefeuille

Met de gestegen Bitcoin koers stralen ook de portefeuilles van veel investeerders weer groen. Maar de recente koerscorrectie eist zijn tol.

Sinds het begin van het jaar is Bitcoin gestegen van ongeveer $40.000 naar tussen de $60.000 en $70.000, nadat het tijdelijk een piek van $73.740 had bereikt en meerdere keren een nieuw all-time high had bereikt. Halverwege maart eindigde de bullrun echter abrupt: sindsdien schommelt Bitcoin tussen de $60.000 en $70.000.

Hoewel veel investeerders dankzij de koersexplosie in maart aanzienlijke winsten hebben behaald, hebben sommige portefeuilles door de koerscorrectie van de afgelopen weken weer waarde verloren. Volgens gegevens van The Block bevindt in totaal 93 procent van de investeerders zich in de plus met hun investering. In het huidige Bitcoin-rapport vind je aanvullende informatie. Ter vergelijking: in november 2022 lag dit percentage nog op 47 procent vanwege de ingestorte BTC-koers. Als gevolg van de FTX-implosie was Bitcoin gedaald tot $15.000 per "munt". Wie op dat moment heeft gekocht, kan nu genieten van een rendement van meer dan 300 procent.

Onlangs maakte meer dan 90 procent van de Bitcoin-beleggers winst met hun portefeuille in 2022.

Bron: The Block

Het recente halveringsevenement zou de koers verder moeten laten stijgen, maar heeft ook grote gevolgen voor vele andere aspecten van het BTC-ecosysteem, waaronder mining, transactiekosten en het Runes-protocol.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven