Nieuws - Zo veilig is de nieuwe stablecoin van Cardano

Door Luc Vesters

Zo veilig is de nieuwe stablecoin van Cardano

Cardano (ADA)
Terra Luna (LUNA)
Stablecoin
Blockchain/Technologie
Privacy en veiligheid
DeFi
Zo veilig is de nieuwe stablecoin van Cardano

De op 31 januari gelanceerde Cardano stablecoin, Djed (DJED), wordt nu ondersteund door 31 miljoen eigen ADA-munten. Dat komt neer op ongeveer 11 miljoen dollar op het moment van schrijven.

Volgens hun eigen informatie is de reserveratio 508 procent. Dus voor elke DJED is er ongeveer $5 aan onderpand gestort. De overtollige dekking "elimineert de behoefte aan vertrouwen in een bestuurstoken, zoals bij algoritmische stablecoins," aldus Djed. De cryptocurrency komt voort uit het DeFi-project Coti en maakt deel uit van het Cardano-ecosysteem. Het is vooral bedoeld als betaalmiddel in de DeFi-sector.

Ondanks de belofte van stabiliteit kan het project het wantrouwen van sommige investeerders niet helemaal wegnemen. Een Cryptopanic-gebruiker legt uit: "Algoritmische stablecoin ondersteund door een altcoin ... Waar hebben we dit eerder gezien?" Een knipoog naar de ineenstorting van het Terra ecosysteem in het afgelopen jaar, waardoor gebruikers doodsbang werden. Nadat de Terra stablecoin zijn dollar peg kwijtraakte, kwam de cryptomarkt in een aardverschuiving terecht .

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven