Nieuws - Zo slaat de Duitse DZ Bank hun crypto op

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Zo slaat de Duitse DZ Bank hun crypto op

Zo slaat de Duitse DZ Bank, hun crypto op

Nadat rivaal DekaBank onlangs zijn werk aan de toekomst van digitale activa opvoerde, volgt DZ Bank dezelfde voetstappen.

DZ Bank heeft een samenwerking met het Zwitserse fintechbedrijf Metaco aangekondigd. Het doel van de samenwerking is het opslaan en bewaren van hun digitale activa. De Duitse kredietinstelling van de coöperatieve financiële groep Volksbanken Raiffeisenbanken, beheerd momenteel een vermogen van ongeveer 297 miljard euro.

Crypto bewaren bij de DZ Bank?

Het platform "Metaco Harmonize" dat crypto bewaard voor hun gebruikers, moet in de toekomst gaan dienen als een oplossing voor de bank en ook een veilig aanbod van crypto-effecten garanderen voor de klanten van de bank. DZ Bank legt uit:

“DZ BANK is van plan digitale financiële instrumenten aan te houden in de bewaaroplossing die momenteel wordt ontwikkeld op basis van de software van Metaco. De focus ligt op de crypto-effecten en in de toekomst ook op native crypto-effecten.”

Voorlopig kunnen klanten dus verwachten dat zij crypto-effecten kunnen bewaren bij de bank. Het valt echter nog te zien wanneer de DZ Bank zich gaat richten op de bewaring van "native crypto-effecten".

DZ Bank is recentelijk bekend geworden in de cryptosector: In het kader van de zogenaamde "endless index certificates" biedt het derivaten op Bitcoin en Ethereum aan. De motivatie voor de lancering was destijds om de concurrentie voor te zijn.

DekaBank met voorsprong

Dat ligt nu bij DekaBank, dat eind januari ook een samenwerking met Metaco aankondigde. Daarmee gaat het bedrijf de effecten van andere banken via Zwitserland verzorgen. Met deze samenwerking wil de bank zich positioneren voor de toekomst van digitale effecten.

De financiële instelling heeft onlangs ook een vergunning voor het opslaan van crypto aangevraagd bij de BaFin. Met deze stap wil DekaBank institutionele klanten in staat stellen digitale activa in hun eigen wallet aan te houden. Voorlopig zijn cryptocurrencies hiervan echter uitgesloten.

Lees ook: Zwitserse UBS AG gebruikt blockchain voor distributie van obligaties

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven