Nieuws - Zo reageren de memecoins op de veroordeling van Trump

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Zo reageren de memecoins op de veroordeling van Trump

VS
Wet en regelgeving

Donald Trump is schuldig bevonden door een Amerikaanse rechtbank. Dit gaf memecoins zoals TRUMP een flinke boost.

Als eerste voormalige Amerikaanse president wordt Donald Trump door een rechtbank in New York veroordeeld als crimineel. De rechtbank acht de beklaagde in het zwijggeldproces schuldig aan alle 34 aanklachten. Dit heeft ook implicaties voor de crypto-ruimte. De memecoin Maga (TRUMP) zakte na de uitspraak met ongeveer 25 procent, maar schoot kort daarna weer omhoog. Op dit moment noteert Maga op 14,60 Amerikaanse dollar (USD). Dit betekent een wekelijkse stijging van 76 procent en een maandelijkse stijging van 236 procent.

Hoewel de Trumpse memecoin niet afkomstig is van de presidentskandidaat zelf, laat de X-feed van het project er geen twijfel over bestaan dat er enige sympathie voor de veroordeelde crimineel bestaat.

Op de website adverteert de op 11 augustus gelanceerde coin dat een deel van de opbrengsten uit het project ten goede komt aan zowel kinderen als veteranen. Volgens eigen zeggen heeft men al 234,75 ETH gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor veteranen, en 204,5 ETH aan organisaties die zich inzetten tegen kinderhandel. De token is beschikbaar op zowel Ethereum als Solana. Andere door Trump geïnspireerde memecoins zoals de Solana-coin Doland Tremp (TREMP) floreren eveneens.

Op maandbasis noteert TREMP een stijging van 443 procent. Maar hoe zit het met de politieke tegenstander? Joe Biden (BIDEN) noteert maar liefst een stijging van 512 procent. De coin heeft echter slechts een marktkapitalisatie van 18,6 miljoen Amerikaanse dollar en is daarmee aanzienlijk kleiner dan TRUMP (688 miljoen USD).

Voor veel marktwaarnemers staat deze cyclus in het teken van de memecoins. Hoe een slimme Pepe-investeerder met slechts 462 Amerikaanse dollar multimiljonair werd, lees je in dit artikel. Memecoins zoals Pepe, Maga of Biden brengen enorme risico's met zich mee. Waar je op moet letten bij het handelen in memecoins, lees je in onze gids.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven