Nieuws - Zo Bitcoin-bullish is de Human Rights Foundation (HFR)

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Zo Bitcoin-bullish is de Human Rights Foundation (HFR)

Zo Bitcoin-bullish is de Human Rights Foundation (HFR)

Alex Gladstein, CSO bij de Human Rights Foundation (HFR), is een bekende Bitcoiner. Maar ook de mensenrechtenorganisatie zelf is extreem Bitcoin-bullish.

Volgens Alex Gladstein heeft Bitcoin het potentieel om "gebroken democratieën" te repareren en "overheidscorruptie" te bestrijden. In een interview op 20 februari betoogde hij dat de "gedecentraliseerde aard van Bitcoin een barrière kan vormen voor corruptie en tirannie".

Specifiek zei hij: "waar democratieën zijn ingestort, denk ik dat het heel duidelijk te maken heeft met fiatvaluta, en dat BTC dat in sommige opzichten oplost."

Daarnaast staat cryptocurrency voor vrijheid van meningsuiting, eigendomsrechten en open kapitaalmarkten, zei Gladstein. In de komende jaren zouden veel meer "trigger momenten" ertoe moeten leiden dat meer mensen overstappen van het fiat systeem naar Bitcoin, voegt hij eraan toe.

De Human Rights Foundation deelt blijkbaar de mening van Gladstein en gebruikt Bitcoin al enige tijd als censuurbestendig donatiemiddel. Supporters kunnen sinds 2014 het werk van de mensenrechtenorganisatie steunen met BTC.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven