Nieuws - Zilliqa lanceert cryptoconsole

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Zilliqa lanceert cryptoconsole

Zilliqa (ZIL)
Blockchain/Technologie

Zilliqa lanceert een eigen web 3.0-console met een geïntegreerde wallet die ook kan worden gebruikt voor het minen van tokens. De voorverkoop begint in 2023.

Blockchain en gaming zijn tot nu toe een eenzijdige liefdesrelatie. Toch is Zilliqa zich aan het richten  op de interface, een console moet de evenwicht onder de knie krijgen: Web 3.0, gaming en mining in één - kan het lukken?

Geld verdienen tijdens het gamen

Als multimedia-interface zal de Zilliqa-console niet alleen gokken en streamen mogelijk maken. Ook mining moet mogelijk zijn. Met een geïntegreerde wallet kunnen de verdiende tokens direct worden omgezet in fiat. Play-to-earn liefhebbers moeten waar voor hun geld krijgen.

Maar geldt dit ook voor liefhebbers van gaming? Blockchain games zijn tot nu toe qua kwaliteit achtergebleven bij de "conventionele" videogame markt. De bekendmaking van de play-to-earn games heeft een aantal misslaande titels opgeleverd die in het beste geval nog kunnen doorgaan voor mobiele games. Het valt nog te bezien of de standaard zal worden verbeterd met de Zilliqa-console.

De keuze zou voornamelijk bestaan uit games uit eigen productie. "Maar het potentieel om andere blockchains in het platform op te nemen om de interoperabiliteit en de algemene groei van de Marketplace te verbeteren is wel besproken", vertelde Valentin Cobelea, Hoofd Gaming Technologie bij Zilliqa. Met andere woorden, de console is bedoeld om een zo breed mogelijk Web 3.0 gaming portfolio te vertegenwoordigen, inclusief aanbieders van derden.

Zilliqa-console komt in 2023 op de markt

De Zilliqa-console kan de nieuwe generatie consoles à la Playstation 5 en Xbox Series X niet bijbenen, maar zal wel hoge prestaties leveren. Volgens Cobelea heeft de console een Nvidia 1650 grafische kaart en een Intel i9 processor. De framerate zou 60FPS zijn, met een resolutie van 1440p. Daarmee zou er toch veel uit de doos gehaald moeten kunnen worden, wat de eisen van eerdere blockchain-gametitels overtreft.

Vroege toegang tot de gaming hub voor bètatests moet in oktober worden vrijgegeven. Gamers zullen vervolgens geduld moeten hebben tot de console te koop is. "We verwachten dat de console in het tweede kwartaal van 2023 in de verkoop gaat", zegt Valentin Cobelea. Pre-orders beginnen volgend jaar in het eerste kwartaal. Hoeveel de console gaat kosten is ons vooraf niet verteld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven