Nieuws - Zijn gedecentraliseerde perpetual protocollen de toekomst? Coingecko deed onderzoek

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Zijn gedecentraliseerde perpetual protocollen de toekomst? Coingecko deed onderzoek

Zijn gedecentraliseerde perpetual protocollen de toekomst? Coingecko deed onderzoek

Met de recente angst voor het instorten van nog een cryptobeurs, zijn steeds meer cryptogebruikers zich gaan richten op gedecentraliseerde prepetual protocollen om te voldoen aan hun behoefte aan handelen met leverage. Tijdens de neergaande markt zijn perpetual exchanges een van de weinige positieve ontwikkelingen geweest in een overwegend sombere DeFi-omgeving. Ze bieden gebruikers de mogelijkheid om zonder toestemming te handelen met leverage, terwijl liquiditeitsaanbieders duurzame vergoedingen kunnen verdienen in een omgeving die streeft naar rendement.

In het onderzoek "State of Decentralized Perpetual Protocols" van Coingecko wordt de geschiedenis en evolutie van gedecentraliseerde prepetual protocollen onderzocht, evenals de prestaties tot nu toe en de verwachtingen voor de nabije toekomst.

In een onlangs geplaatste artikel gaat Coingecko in op de top 5 hoogtepunten van het onderzoek:

1 Gedecentraliseerde perpetual protocollen zijn ontwikkeld om handel efficiënter te maken en nieuwe verdienmogelijkheden voor gebruikers te creëren.

2 In het rapport worden de volgende zes belangrijke gedecentraliseerde eeuwigdurende protocollen behandeld: dYdX, GMX, Level Finance, Kwenta, Gains Network en Perpetual Protocol. Elk protocol hanteert een uniek model en biedt verschillende opties, met name wat betreft ondersteunde activa en maximale hefboomwerking.

3 Het rapport bespreekt gedetailleerd de prestaties van elk protocol, inclusief handelsvolumes, liquiditeitsniveaus en gebruikersbetrokkenheid.

4 Er wordt ook gekeken naar de adoptie van gedecentraliseerde eeuwigdurende protocollen in vergelijking met traditionele gecentraliseerde beurzen, en de voor- en nadelen van beide benaderingen worden besproken.

5 Tot slot werpt het rapport een blik op de toekomst van gedecentraliseerde eeuwigdurende protocollen, waarbij mogelijke uitdagingen en kansen worden geïdentificeerd, evenals de rol die deze protocollen kunnen spelen in de bredere crypto- en DeFi-sector.

Naar het artikel.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven