Nieuws - Worldcoin stopt voorlopig met activiteiten in Spanje

Door Luc Vesters

Worldcoin stopt voorlopig met activiteiten in Spanje

Worldcoin (WLD)
AI
Wet en regelgeving
Worldcoin stopt voorlopig met activiteiten in Spanje

Het AI cryptoproject Worldcoin wordt ervan verdacht richtlijnen voor gegevensbescherming te hebben geschonden. Momenteel loopt er een onderzoek in de Europese Unie. Als eerste gevolg schort Tools for Humanity, het bedrijf achter Worldcoin, nu zijn bedrijfsactiviteiten in Spanje op. Dit blijkt uit een persbericht van de Spaanse gegevensbeschermingsautoriteit AEPD.

Het bevel werd al in maart gegeven. Tools for Humanity heeft het nu uitgevoerd. Concreet mag het bedrijf geen persoonsgegevens meer verzamelen en verwerken in Spanje. Het startpunt in Europa was een onderzoek door het Beierse staatsbureau voor strafrechtelijk onderzoek voor toezicht op gegevensbescherming afgelopen zomer. De onderzoeken lopen nog steeds.

Niemand weet precies “hoeveel Iris-gegevens er nog in het systeem zitten”, verklaarde Michael Will, voorzitter van het Beierse staatsbureau voor toezicht op gegevensbescherming (LDA) in een interview.

De bedrijfsactiviteiten in Spanje worden opgeschort tot het einde van het jaar, tenzij het Beierse staatsbureau voor strafrechtelijk onderzoek zijn onderzoek voor die tijd afrondt. Maar ook buiten de Europese Unie staat Worldcoin onder druk. Eind mei moest het project zijn activiteiten in Hong Kong staken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven