Nieuws - Worldcoin: Orb-operators worden betaald in WLD

Door Ted Maas

Worldcoin: Orb-operators worden betaald in WLD

Worldcoin (WLD)
Crypto-acceptatie
Worldcoin: Orb-operators worden betaald in WLD

Orb-operators verifiëren gebruikers binnenkort voor Worldcoin. Het bedrijf heeft aangekonigd in een blogpost dat medewerkers binnenkort geen USDC krijgen maar WLD.

De "overgangsfase", waarin Orb-operators werden betaald via USDC, eindigt al in november volgend jaar. Orbs worden door Worldcoin gebruikt om de "uniciteit en menselijkheid" van gebruikers te verifiëren en worden op veel locaties wereldwijd ingezet. De komende betalingswijziging zal voorlopig geen gevolgen hebben voor Amerikaanse operators, omdat zij niet in Worldcoin (WLD) kunnen worden betaald.

Tijdens de update nam het bedrijf ook de data onder de loep. Sinds de lancering van het project zijn er 34 miljoen WLD tokens uitgedeeld aan gebruikers die hun Iris beschikbaar hebben gesteld aan de start-up. Daarnaast heeft het bedrijf onder leiding van ChatGPT-bedenker Sam Altman 100 miljoen uitbetaald aan Marketmaker als lening. Dat is in totaal 1,34 procent van het totale aanbod.

Dit circulerende aanbod kan echter worden verlaagd, omdat de leningen met de vijf bovengenoemde marketmakers morgen, 24 oktober, aflopen. Ze kunnen dan worden verlengd tot 15 december, maar het bedrag zal dan slechts 75 miljoen WLD zijn in plaats van 100 miljoen. Als de marketmakers de resterende 25 miljoen tokens niet opkopen naast de lening, worden ze uit het circulerende aanbod gehaald - dan zouden er in plaats van 134 slechts minimaal 119 miljoen WLD tokens in omloop zijn. Bekijk hier de koers van WLD.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven