Nieuws - Worldcoin moet zijn activiteiten in Hongkong staken

Door Ted Maas

Worldcoin moet zijn activiteiten in Hongkong staken

Worldcoin (WLD)
Wet en regelgeving
Worldcoin moet zijn activiteiten in Hongkong staken

Hong Kong sluit het utopische cryptoproject vanwege zorgen over databescherming. Autoriteiten in Duitsland zijn ook bezig met een onderzoek naar Worldcoin.

Worldcoin zou de regels voor gegevensbescherming hebben overtreden. Althans, dat zegt een onderzoek van het Office of the Privacy Commissioner for Personal Data (PCPD) in Hong Kong. In een aankondiging van gisteren, 22 mei, werd daarom een dwangbevel uitgevaardigd tegen het cryptoproject. Worldcoin moet onmiddellijk alle projectactiviteiten in Hong Kong staken waarbij irisscanners (Orb's) worden gebruikt.

Worldcoin gebruikt de zogenaamde Orb om de ogen te scannen. In ruil daarvoor ontvangt de gebruiker een World ID en de cryptocurrency WLD.  Het Duitse staatsbureau voor toezicht op gegevensbescherming (LDA) onderzoekt ook of Worldcoin de regels voor gegevensbescherming in Duitsland overtreedt.

In het bijzonder onderzoeken we de verwerking, de naleving van de rechten van de betrokkenen en de veiligheid van de data. Onze onderzoeken zijn nog gaande", verklaarde de LDA op verzoek.

ChatGPT-bedenker Sam Altman richtte het cryptoproject in 2019 samen met Alex Blania op. Worldcoin wil het makkelijker maken om onderscheid te maken tussen mensen en machines in het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI). Worldcoin is sinds 29 juni 2023 beschikbaar in Europa.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven