Nieuws - Worldcoin lanceert in Duitsland

Door Ted Maas

Worldcoin lanceert in Duitsland

Worldcoin Berlijn

Persoonsgegevens via de blockchain, veilig gemaakt met de hulp van AI? Met Worldcoin wil de bedenker van ChatGPT crypto in 2023 geschikt maken voor de massa - Worldcoin lanceert nu in Duitsland. Berlijn om precies te zijn.

Het bijbehorende gedecentraliseerde identiteitsprotocol, World ID, zal de ongeveer 67 miljoen volwassen burgers van Duitsland toegang geven tot een ‘AI-beveiligd bewijs van identiteit’, aldus het bedrijf. Gebruikers kunnen verificatiesites vinden op de sociale media van Worldcoin of via de World App. Wie wil deelnemen aan het utopische project moet zijn iris laten scannen door een speciaal gemaakte machine.

Worldcoin zal hiervoor op elke locatie een zogenaamde Orb plaatsen, aldus de blog. Deze worden geplaatst bij universiteiten en supermarkten en controleren of een persoon echt en uniek is. Investeerders zijn onder andere Khosla Ventures en Andreessen Horowitz's crypto venture.

ChatGPT-bedenker Sam Altman richtte het cryptoproject in 2019 samen met Alex Blania op. Worldcoin wil in het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI) beter onderscheid kunnen maken tussen mensen en machines. Critici bekritiseren onder andere de gevolgen voor de privacy van gebruikers. Het bedrijf verzekert echter dat de irisscanners geen privégegevens opslaan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven