Nieuws - Wordt Bitcoin binnenkort een verkiezingsthema in Canada?

Door Ted Maas

Wordt Bitcoin binnenkort een verkiezingsthema in Canada?

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Bitcoin Cash (BCH)
Litecoin (LTC)
Wet en regelgeving
Crypto-acceptatie
canada trudeau crypto

Sinds zaterdag is Bitcoin liefhebber Pierre Poilievre de nieuwe leider van de Canadese Conservatieve Partij. Het duurde niet lang voordat premier Justin Trudeau Poilievre’s standpunten op Twitter bekritiseerde.

De premier was kritisch op Poilievre en zijn standpunten: "zeggen dat men de keuze heeft om geen inflatie te hebben door hun spaargeld in volatiele cryptocurrencies te investeren is geen teken van verantwoordelijk leiderschap." Trudeau vervolgde: "Trouwens, iedereen die dat advies zou opvolgen, ziet ondertussen zijn spaargeld verdampen."

Het zorgde op Twitter voor flink wat discussies en bakken met kritiek voor Trudeau. Ook de Canadese economie staat er momenteel niet goed voor. Poilievere, de nieuwe leider, kreeg maar liefst 68 procent van de stemmen. Zijn tegenstander en runner-up kreeg slechts 16 procent.

De partijleider wist dus te overtuigen met zijn standpunten. De 43-jarige is al enige tijd bekend in de Bitcoin-ruimte. In Canada is discussie over cryptocurrency een wederkerend thema. Zo was er eerder een wet-en-regelgeving schandaal vanwege het aan banden leggen van crypto. Zo kan de Canadese regering bepalen welke currencies men wel of niet mogen kopen. Goedgekeurd zijn tot nu toe: Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash.  

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven