Nieuws - Worden Solana's stablecoin transacties beïnvloed door marktmakers?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Worden Solana's stablecoin transacties beïnvloed door marktmakers?

Worden Solana's stablecoin transacties beïnvloed door marktmakers?

Het volume van stablecoin-transacties op Solana heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt, met een instroom van ongeveer $303 miljard alleen al in januari, wat een verbluffende toename van 2.520% markeert ten opzichte van de slechts $11,56 miljard die in januari 2023 werd geregistreerd.

Deze explosieve groei heeft het marktaandeel van Solana in de stablecoin-markt bijna verdrievoudigd, een significante sprong van het 1,2% aandeel dat het slechts een jaar eerder claimde.

Vragen bij USDC-transfers op Solana

De opmerkelijke toename van het handelsvolume van stablecoins op Solana, dat vooral in oktober 2023 begon en sindsdien met 650% is gestegen, heeft aanzienlijk bijgedragen aan de groeiende bekendheid van het blockchain-netwerk.

Nieuwe informatie heeft een zorgwekkend trend blootgelegd in de wereld van USD Coin (USDC) -transacties, wat suggereert dat de markt aanzienlijk wordt beïnvloed door een selecte groep spelers.

Een bericht op Twitter onthulde dat in de afgelopen week maar liefst 90% van de $120 miljard aan USDC-transacties werden uitgevoerd door slechts negen accounts, die allemaal gelinkt zijn aan Phoenix market makers.

De betrouwbaarheid van deze cijfers worden in twijfel getrokken door de concentratie van USDC-overdrachten onder een select aantal marktmakers. Vragen rijzen over de werkelijke liquiditeit en activiteit binnen de Solana stablecoin-markt vanwege de praktijk waarbij transactievolumes kunstmatig worden opgedreven door het creëren en annuleren van ongevulde orders.

Beïnvloeden Marktmakers de Stijging in Transacties?

Zelfs te midden van de opmerkelijke toename van het volume van stablecoin-transacties op Solana, rijst de vraag over de ware dynamiek van de markt door de onthulling dat een selecte groep marktmakers de overgrote meerderheid van de USDC-transacties beheert.

Op 18 januari markeerde Paxos een belangrijke mijlpaal door zijn USDP-stablecoin te introduceren op het Solana blockchain-netwerk, wat samenkwam met een opmerkelijke toename van de activiteit in gedecentraliseerde financiën (DeFi) op dit netwerk.

Solana's eigen digitale valuta, SOL, heeft recentelijk een opmerkelijke groei doorgemaakt, gestimuleerd door recente ontwikkelingen. In de afgelopen zeven dagen alleen al is de prijs van SOL met maar liefst 27,78% gestegen en wordt momenteel verhandeld tegen $103,16. Ondanks deze stijging blijft het nog steeds 16% onder de piek van $123 in december 2023 en aanzienlijk onder het recordniveau van $260 dat in november 2021 werd bereikt. Deze ontwikkelingen duiden op een voortdurende fase van correctie en heroverweging onder beleggers binnen het Solana-ecosysteem.

Marktcorrecties en beleggersherbeoordeling

De onlangs waargenomen schommelingen in de prijzen van SOL laten een voortdurende aanpassing van de markt en een heroverweging door investeerders binnen het Solana-ecosysteem zien. Het is van essentieel belang om diepgaand te onderzoeken welke factoren deze ontwikkelingen aansturen, aangezien de Solana-stablecoin-markt blijft groeien.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven