Nieuws - Whales vergroten hun belang in Ethereum: een blik op de cijfers

Door Luc Vesters

Whales vergroten hun belang in Ethereum: een blik op de cijfers

Ondanks de huidige marktsituatie en de volatiliteit op de cryptomarkt, blijven cryptowhales vasthouden aan hun Ethereum (ETH)-bezit en verhogen ze dit zelfs. De nieuwste on-chain gegevens van CryptoQuant laten zien dat het aantal en het volume van de ETH-holdings in handen van grote investeerders aanzienlijk is toegenomen sinds begin 2023.

Sinds de goedkeuring van Ethereum ETF's door de SEC op 23 mei zijn er ongeveer 850.000 ETH met een waarde van ongeveer USD 3,1 miljard van de exchange gehaald. Adressen met meer dan 100.000 ETH hebben hun holdings meer dan verdubbeld, terwijl adressen met tussen de 10.000 en 100.000 ETH hun holdings in dezelfde periode meer dan verdrievoudigd hebben. Deze aanzienlijke aankopen suggereren dat de Whales een prijsstijging verwachten door de potentiële handelslancering van de ETF's.

Staking stijgt naar een nieuw record

Tegelijkertijd blijft de staking van Ethereum stijgen en bereikte volgens gegevens van CryptoQuant in mei een nieuwe all-time high van iets meer dan 27 procent. Dit leidt tot een extra schaarste aan beschikbaar ETH aanbod. Omdat staking niet is geïntegreerd in de aangevraagde Ethereum spot ETF's - de SEC heeft uitgevers laten weten dat staking voorraad een belemmering zou zijn voor het goedkeuren van aanvragen - zal de staking van de ETH voorraad niet worden meegenomen in eventuele ETF aankopen. Dit vermindert het beschikbare aanbod voor de ETF's nog verder.

Deze ontwikkelingen zouden een blijvende impact kunnen hebben op de Ethereum prijs. De massale aankopen door Whales en de toenemende staking dragen bij aan het tekort aan beschikbaar ETH aanbod en zouden de druk op de prijs kunnen verhogen. Als de vraag toeneemt als gevolg van de start van de ETF handel, zouden deze factoren kunnen leiden tot een prijsrally.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven