Nieuws - Wat is de Labour partij van plan met crypto?

Door Luc Vesters

Wat is de Labour partij van plan met crypto?

Wat is de Labour partij van plan met crypto?

Het was gisteren een verpletterende overwinning voor de Labourpartij in het Verenigd Koninkrijk. De sociaaldemocraten behaalden 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis. Dit betekent dat ze na 14 jaar de conservatieve Tories hebben vervangen en nu regeren met een absolute meerderheid.

Maar wat betekent de verkiezingsoverwinning voor het VK als crypto land? Als Nigel Green zijn zin krijgt, zijn er waarschijnlijk twee hoofdzaken die Labour naar voren zou kunnen brengen. De CEO van de deVere Group vertelde TheBlock dat aan de ene kant de focus waarschijnlijk zal liggen op de ontwikkeling van een digitale centrale bankmunt.

De Bank of England onderzoekt momenteel mogelijke toepassingen voor de CBDC. De verwachting is dat er in 2030 een digitaal pond wordt geïntroduceerd. Aan de andere kant zal de tokenisering van activa waarschijnlijk ook spannend worden voor Labour, zegt Green. Er wordt vooral aandacht besteed aan effecten. De eerste prioriteit is het opstellen van algemene regelgeving.

De vorige regering wilde eigenlijk halverwege het jaar met voorstellen komen over hoe bijvoorbeeld stablecoins en staking providers gereguleerd zouden kunnen worden. Het is nog niet duidelijk of Labour deze inspanningen zal voortzetten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven