Nieuws - Wanneer kan ''gestakete'' Ethereum worden verkocht?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Wanneer kan ''gestakete'' Ethereum worden verkocht?

Ethereum is nu al het grootste proof-of-stake netwerk

In tegenstelling tot eerdere beweringen kunnen beleggers Ethereum misschien niet verkopen na de upgrade van Shanghai.

Iets minder dan 14 miljoen ETH, die momenteel ongeveer 19 miljard dollar waard zijn vastgezet. ETH is daarmee volgens stakingrewards.com enkele dagen na de samenvoeging de grootste Proof of Stake (PoS) blockchain in de cryptowereld.

Momenteel kunnen beleggers hun ingezette ETH echter niet overdragen. Dit betekent dat elk ingezet Ether-token bijdraagt aan het verminderen van de totale beschikbare voorraad Ethereum. Staking draagt er dus rechtstreeks toe bij dat de ETH-prijs stijgt wanneer de vraag naar Ether gelijk blijft of stijgt.

Tot nu toe zegt de Ethereum-website dat Ethereum met staken verhandelbaar zal worden gemaakt met de upgrade van Shanghai. Volgens Ethereum-ontwikkelaar Micah Zoltu is deze informatie echter onjuist. Volgens Zoltu is er nog geen exacte datum voor de activering van Shanghai en zijn de ontwikkelaars het nog niet eens over wat er precies in komt te staan.

Beleggers tasten dus nog steeds in het duister over de overdraagbaarheid van hun opgebouwde ETH.

Nog geen officiële datum voor Ethereum Staker

De overstap van Ethereum naar Proof of Stake was een succes en verliep zonder grote technische problemen. Om de overgang van Proof of Work naar Proof of Stake zonder complicaties te laten verlopen, zijn bepaalde functies, zoals de mogelijkheid om ETH uit het Staking Contract terug te trekken, nog niet geïmplementeerd.

Alle ogen zijn daarom gericht op de volgende grote upgrade Shanghai, die volgens de Ethereum-website oorspronkelijk gepland was voor zes tot twaalf maanden na de samenvoeging. Dit doel is nu echter geannuleerd. Op dit moment is er dus geen officiële datum voor Shanghai. Het is derhalve onduidelijk wanneer en met welke upgrade de overdraagbaarheid van gestoken Ether zal worden geactiveerd.

Niettemin zou Shanghai enkele andere upgrades voor de Ethereum Blockchain introduceren die gericht zijn op het verlagen van transactiekosten. Onder andere moet de interactie tussen de blokken worden verbeterd door middel van zogenaamde thanksharding.

Thanksharding is een vorm van sharding die de rekenkracht efficiënter verdeelt door de verwerking van transactiegegevens via stakers te vereenvoudigen, wat de transactiedoorvoer van de Ethereum Blockchain kan verbeteren.

Thanksharding stelt op rolluptechnologie gebaseerde Ethereum Layer 2-netwerken in staat hun transacties efficiënter te bundelen. Dit kan hun transactiekosten aanzienlijk verlagen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven