Nieuws - Wallets van het falliete QuadrigaCX verplaatsen Bitcoin-holdings

Door Luc Vesters

Wallets van het falliete QuadrigaCX verplaatsen Bitcoin-holdings

Bitcoin (BTC)
Faillissement
Wallets en Whales
Wet en regelgeving
Failliete QuadrigaCX verplaatst Bitcoin

Op 16 en 17 december zijn er door wallets van de falliete crypto-exchange QuadrigaCX voor 1,7 miljoen dollar aan Bitcoin verplaatst. Dit meldde "On-chain sleuth" ZachXBT op Twitter. Volgens hem werden in totaal 104 BTC verplaatst vanaf in totaal vijf adressen. Ongeveer 69 Bitcoin waren verstuurd via de coin mixer Wasabi.

Vier van de genoemde adressen hadden geen geld verplaatst sinds februari 2019, kort voor de faillissementsprocedure van QuadrigaCX. Magdalena Gronowska, faillissementsbeheerder van QuadrigaCX, bevestigde aan CoinDesk dat de holdings niet door haar waren verplaatst. "We werken eraan om meer informatie te verzamelen, en ik hoop dat we de gestolen fondsen kunnen terughalen", zei Gronowska. Wie verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de transactie van de Bitcoins is nog onduidelijk.

Toen QuadrigaCX-oprichter Gerrald Cotten in december 2018 plotseling overleed, zijn de private-keys van de wallets mee zijn graf in gegaan. Hierdoor konden cryptocurrencies van klanten niet aan de rechtmatige eigenaren uitgekeerd worden. Geruchten over de dood van Gerrald gaan vandaag de dag nog steeds rond. Er is zelfs een Netflix-documentaire gemaakt over het verhaal achter de crypto-activa die Cotten vermoedelijk meenam naar zijn graf.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven