Nieuws - Wall Street trekt de conclusie: investeerders willen Bitcoin

Door Ted Maas

Wall Street trekt de conclusie: investeerders willen Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Mining
Wall Street trekt de conclusie: investeerders willen Bitcoin

De aankomende halving in april 2024 kan een stresstest zijn voor Bitcoin miners. Echter is er is ook goed nieuws te melden.

De hashrate kent van Bitcoin gaat momenteel de goede kant op. Met meer dan 400 exahashes per seconde (EH/s) groeit de mining-sector en de bijbehorende rekenkracht naar hogere niveaus. Er wordt dus meer dan ooit gestreden om Bitcoins te minen voordat de reward wordt gehalveerd. Volgens analisten van J.P. Morgan zal de halving tot moeilijke omstandigheden leiden voor Bitcoin-miners.

Dit komt omdat de block reward wordt verlaagd van 6,25 naar 3,125 BTC - een verlaging van de inkomsten voor de miners. Tegelijkertijd stijgen de productiekosten van Bitcoin. Uiteraard zal de koers van Bitcoin hierbij een belangrijke rol spelen of het rendabel is.

Desondanks is de interesse van institutionele investeerders in Bitcoin mining aanzienlijk toegenomen. Zowel Galaxy Digital als Grayscale hebben geïnvesteerd in nieuwe mining hardware. Daarnaast neemt Tether deel aan een miljardeninitiatief voor hernieuwbare energie in El Salvador. Ondertussen is Wall Street - naast de Bitcoin Spot ETF - ook geïnteresseerd in de eerste cryptocurrency. Vermogensbeheerder Vanguard steunt de miningsector bijvoorbeeld met 500 miljoen Amerikaanse dollar.

Lees hier meer over de Halving in ons Academy artikel.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven