Nieuws - Waarom zakte de BTC koers? De Duitse staat verkoopt 1.300 Bitcoin

Door Ted Maas

Waarom zakte de BTC koers? De Duitse staat verkoopt 1.300 Bitcoin

Waarom zakte de BTC koers? De Duitse staat verkoopt 1.300 Bitcoin

Begin dit jaar heeft de LKA Sachsen 50.000 Bitcoin in beslag genomen. Deze week hebben de Duitse autoriteiten Bitcoin ter waarde van 74 miljoen Amerikaanse dollar verkocht.

De Bitcoin-koers is gedaald. De hoofdreden hiervoor zou het Bundeskriminalamt (BKA) kunnen zijn. Uit openbare gegevens blijkt dat deze federale instantie deze week minstens 13 Bitcoin-transacties heeft uitgevoerd – sommige daarvan naar wallets van beurzen zoals Kraken. Het lijkt erop dat ze de voorraad willen verkopend die in beslag is genomen uit de zaak movie2k.to.

Veel van de transacties gaan echter van de ene BKA-wallet naar de andere. Er is geen duidelijke strategie zichtbaar. Bijvoorbeeld, op dinsdag 2 juli heeft de instantie meer dan 14.000 BTC naar dit adres verplaatst – om ze kort daarna weer te verplaatsen.

Ondanks de verkopen heeft Duitsland nog steeds meer dan 40.000 BTC. Oorspronkelijk hadden de autoriteiten 50.000 Bitcoin in beslag genomen. De coins zijn afkomstig van de vermoedelijke beheerders van het illegale streamingplatform movie2k.to. Omdat de zaak tegen een 40-jarige Duitser en zijn 37-jarige Poolse medeplichtige nog loopt, geven de betrokken autoriteiten weinig informatie vrij. Duitsland zelf zegt dat de opbrengsten van de in beslag genomen waarden volgens § 60 van de Strafvollstreckungsordnung naar de schatkist van de deelstaat gaan waar de rechtbank is gevestigd.

Met andere woorden: de deelstaat Sachsen krijgt een flinke som geld. In totaal zijn de 40.000 BTC momenteel 2,3 miljard dollar waard. Wat de deelstaat met het geld gaat doen, willen ze niet vertellen. Een vraag aan de woordvoerder van de regering van Sachsen bleef onbeantwoord tot het moment van publicatie.

Justin Sun, een crypto-influencer en oprichter van Tron, toonde interesse in het kopen van de coins. Op de middag van 4 juli schreef hij op X dat hij bereid is “met de Duitse regering te onderhandelen over de buitenbeursse aankoop van de BTC.” Volgens het analyseplatform Spot On Chain op X is de verkoop van de BKA-coins inderdaad gerelateerd aan de koersschommelingen op de cryptomarkt. De verkochte 1.300 coins zijn maar liefst 74 miljoen Amerikaanse dollar waard. Ter vergelijking: dat is meer dan 50 procent van het dagelijkse handelsvolume op Kraken.

 

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven