Nieuws - Waarom is de koers van Rocket Pool met 17% gestegen?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Waarom is de koers van Rocket Pool met 17% gestegen?

Rocket Pool (RPL)
Ontwikkelingen
Waarom is de koers van Rocket Pool met 17% gestegen?

Rocket Pool is na Lido het grootste liquid-stake protocol. Het eigen RPL token is met 17% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Terwijl Ethereum zijn zijwaartse beweging sinds het begin van de maand heeft voortgezet, heeft de stakingsdienst Rocket Pool een behoorlijke prijssprong gemaakt. RPL steeg namelijk met 17% in de afgelopen 24 uur.

Rocket Pool Staking

Een jaar geleden schakelde Ethereum over op proof-of-stake. Sindsdien beveiligen zogenaamde validators het netwerk door ETH in het protocol te storten (staking). In ruil daarvoor krijgen ze geld terug. Het addertje onder het gras: de minimale inzet voor het runnen van zo'n node is 32 ETH. Dat is momenteel ongeveer 52.000 Amerikaanse dollar.

Rocket Pool pakt dit probleem aan. Hier is het al mogelijk om in te zetten vanaf 0,01 ETH. Gebruikers voegen zich samen in een pool om gezamenlijk een validator te ondersteunen. Rocket Pool is de op één na grootste aanbieder van deze dienst achter Lido.

Wat kan het RPL token doen?

RPL token is de native token van het Rocket Pool ecosysteem. Het dient als een zogenaamd governance token en geeft de eigenaren stemrecht in de community. Hierdoor hebben ze inspraak in de ontwikkeling van het protocol. RPL worden uitgedeeld aan de operators van nodes in ruil voor ondersteuning van het netwerk. Daarnaast kunnen RPL zelf worden gebruikt voor staking.

Waar komt de pump vandaan?

Op het moment van schrijven wordt RPL verhandeld tegen $25,03. Rocket Pool heeft momenteel een marktkapitalisatie van $493 miljoen. Volgens gegevens van Defillama is de Total Value Locked $1,75 miljard. In de afgelopen vier weken is de koers van RPL met 10% gedaald. Op X (voorheen Twitter) vermoeden sommige gebruikers dat de activiteit van een grote wallet achter de recente koersbewegingen zit.

Uit gegevens van Onchain blijkt dat er in de afgelopen 24 uur grote RPL-transfers hebben plaatsgevonden vanuit één wallet. Volgens analyseplatform Lookonchain gebruikte deze wallet gisteren $735.000 aan ETH om RPL tokens te kopen.

Op basis van de gegevens is te zien dat de eigenaar van de wallet vanmorgen RPL ter waarde van $871.000 naar een onbekend adres stuurde. Vervolgens ging de wallet door met het ruilen van ETH-holdings voor RPL. Meest recent om 10:20 uur voor $16.300.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven