Nieuws - Waarom de koers van Solana stijgt

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Waarom de koers van Solana stijgt

Solana (SOL)
Blockchain/Technologie
Koersupdate
Bull run
Waarom de koers van Solana stijgt

Het Solana ecosysteem bloeit: Nieuwe memecoins, airdrops en protocollen worden gebouwd op 's werelds "snelste" blockchain. De koers van SOL profiteert hiervan.

In de afgelopen zeven dagen is Solana (SOL) met tien procent gestegen en op het moment van schrijven wordt het verhandeld op $ 145. SOL profiteert van de aanhoudende bull-rally die wordt veroorzaakt door de vraagschok voor Bitcoin.

Er zijn echter ook andere redenen voor de groei naar $149 in de tussentijd. Een daarvan: Pantera Capital. Volgens Bloomberg wil de vermogensbeheerder voor $ 250 miljoen aan Solana kopen van de insolvente cryptobeurs FTX.

SOL implodeerde ook door de ineenstorting van FTX in november 2022, maar vocht zich vorig jaar terug naar de top van de cryptocurrencies. FTX bezit momenteel naar schatting 41,1 miljoen SOL tokens, ongeveer tien procent van de totale hoeveelheid in omloop.

Solana krijgt ook een boost van een aantal nieuwe projecten die gebruik maken van de zogenaamde "snelste blockchain ter wereld". Als gevolg daarvan stijgt ook het DEX-volume naar nieuwe hoogten, zoals blijkt uit gegevens van DeFiLlama.

Bovendien trekken nieuwe Solana-protocollen, waaronder het nieuwe opbrengstplatform Kamino, gebruikers aan met airdrops. Ongeveer zeven procent van de tokens wordt in april uitgedeeld aan in aanmerking komende gebruikers. De deadline is 31 maart 2024.

De Jito airdrop in januari - de grootste airdrop in de cryptogeschiedenis - heeft al laten zien dat op dit moment blijkbaar alles mogelijk is in het Solana ecosysteem.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven