Nieuws - Waarom de cryptomarkt nu volatiel aan het worden is

Door Luc Vesters

Waarom de cryptomarkt nu volatiel aan het worden is

Volatiele cryptomarkt

De handelsweek begon met een aanzienlijk herstel van de Amerikaanse beursindexen Nasdaq100 en S&P500. Ook de cryptomarkt kan profiteren van deze herstelbeweging en gedeeltelijk loskomen van de dieptepunten van de vorige week. Bitcoin stabiliseerde afgelopen donderdag opnieuw op USD 18.150 en herstelde vervolgens richting de psychologisch belangrijke grens van USD 20.000. Ondanks een onveranderd sterke Amerikaanse dollarindex DXY blijft de cryptosector een opmerkelijke veerkracht tonen ten opzichte van de moeilijke economische ontwikkelingen. Volgens blockchainanalysebedrijf glassnode heeft de zogenaamde Future Open Interest, d.w.z. het totale aantal long en short bets, een all-time high bereikt en zijn tegelijkertijd de liquidaties van leveraged bets gedaald tot een all-time low, wat wijst op een aanstaande toename van de volatiliteit op de cryptomarkt.

Kwartaalcijfers in de VS zullen waarschijnlijk volatiliteit veroorzaken

Naast nieuwe inflatiegegevens uit Europa morgen, woensdag, wachten beleggers momenteel op de kwartaalcijfers van grote Amerikaanse industrieleiders als Netflix en Tesla. Als de laatste kwartaalrapporten positief worden ontvangen door de markt en de klassieke financiële markt haar herstelbeweging uitbreidt, zou dit ook een positief effect moeten hebben op de cryptomarkt.

Kan Bitcoin de sprong van Mining bedrijf Marathon Digital volgen?

De koersontwikkeling van de grote Bitcoin-miners Marathon Digital Holdings Inc. was ook positief. Vanaf het wekelijkse dieptepunt afgelopen donderdag wist de koers binnen drie handelsdagen een opmerkelijke winst van 29 procent te boeken. Nog voor de laatste prijsrally van Bitcoin in de afgelopen zomermaanden gaf het Bitcoin mijnbouwaandeel al vroeg een bullish koersontwikkeling aan, die Bitcoin met een korte vertraging volgde.

De totale marktkapitalisatie herstelde in de afgelopen handelsdagen van een weekdieptepunt van USD 833 miljard en bevindt zich met USD 889 miljard in dezelfde range als vorige week.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven