Nieuws - Vrijstelling van cryptobelasting voor buitenlandse investeerders in het VK

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Vrijstelling van cryptobelasting voor buitenlandse investeerders in het VK

VS
Wet en regelgeving
Vrijstelling van cryptobelasting voor buitenlandse investeerders in het VK

Als onderdeel van zijn plan om een "cryptocentrum" te worden, versoepelt het VK de belastingen voor buitenlandse investeerders in Bitcoin en Co.

Het VK heeft belastingvrijstellingen afgedwongen voor bepaalde cryptobeleggers die gelden vanaf 1 januari 2023, volgens een besluit in december. De maatregelen maken deel uit van de plannen van premier Rishi Sunak om van de regio een "crypto-hub" te maken.

Dit betekent dat buitenlandse beleggers die crypto's kopen via lokale beleggingsondernemingen of makelaars vrijstelling krijgen van het belastingregime van het land. Een soortgelijke regeling maakt het land al tot een van 's werelds grootste centra voor traditionele financiën. Nu moeten ook cryptocurrencies aan bod komen.

Burgers van het land zijn al onderworpen aan bepaalde belastingregels met betrekking tot cryptocurrencies. Met de "Financial Services and Markets Bill" die momenteel in het parlement wordt besproken, wil het land de regulering van crypto-activa verder bevorderen.

Belastingbetalers van het land moeten door de regulering ook meer duidelijkheid krijgen over decentrale financiering (DeFi).

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven