Nieuws - Voetballegende Ronaldinho mist hoorzitting crypto-scam

Door Ted Maas

Voetballegende Ronaldinho mist hoorzitting crypto-scam

Scams, criminaliteit en fraude
Wet en regelgeving

De Braziliaanse voetballegende Ronaldinho is niet verschenen op een hoorzitting waarbij hij in verband wordt gebracht met een vermeende crypto-scam. Er hangt nu een gevangenisstraf boven zijn hoofd. Dit meldt Sport.es.

Voor een commissie van de Braziliaanse Kamer van Afgevaardigden moest de oud wereldkampioen zijn rol in de frauduleuze bedrijven "18kRonaldinho" en "LBLV" uitleggen. Ronaldinho zou mogelijk hebben opgetreden als ambassadeur voor de twee bedrijven, die euforische investeerders en fans in een piramidespel lokten. In ruil daarvoor zou de voetballegende zijn naamrechten hebben verkocht en de bedrijven hebben gepromoot, aldus het rapport.

De Braziliaanse superster kan gevangenisstraf krijgen als hij niet komt opdagen, aldus een van de afgevaardigden. Volgens het rapport zou een gerechtelijk bevel de sportlegende dwingen om te verschijnen. Zowel de advocaten van de oud-voetballer als zijn broer, die op de hoorzitting verscheen, ontkennen echter Ronaldinho's betrokkenheid. Zo was hij zelf slachtoffer van de fraude en had hij zijn naamrechten nooit vrijgegeven, zeggen ze. De Braziliaan heeft tot nu toe echter nog niet persoonlijk gereageerd op de beschuldigingen.

In het verleden was Ronaldinho betrokken bij verschillende cryptoprojecten, waaronder Soccer Coin en P00ls. In dat laatste project creëerde de tweevoudig "FIFA-speler van het jaar" zelfs zijn eigen munt $RON.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven