Nieuws - Voetbalclub Oxford City lanceert Bitcoin betalingen

Door Ted Maas

Voetbalclub Oxford City lanceert Bitcoin betalingen

Bitcoin (BTC)
bitcoin payments oxford fc

Voetbalfans van Oxford City FC kunnen nu tickets, eten en drinken kopen via het Bitcoin Lightning netwerk dankzij een samenwerking met CoinCorner. Het is de bedoeling dat de fans "zeven dagen per week" tickets kunnen kopen met Bitcoin en ook eten en drinken kunnen afrekenen in BTC.

Oxford City FC is de eerste club in de National League (6e divisie) die betalingen in Bitcoin aanbiedt. Het proefproject zal niet beperkt blijven tot Bitcoin als betaalmiddel. Zo willen ze ook de algemene voorlichting over cryptocurrencies bevorderen. "Meer dan 3,3 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk bezitten nu digitale valuta - een toename van ongeveer een miljoen mensen alleen al in het afgelopen jaar," legt Justin Merritt, directeur voetbalzaken van Oxford City FC, uit. "Het is een echte eye-opener om te begrijpen hoe belangrijk en geaccepteerd Bitcoin is in het moderne, digitale tijdperk." De "Bolt"-kaart van CoinCorner, die kan worden gebruikt voor cryptobetalingen, maakt ook gebruik van het Bitcoin Lightning netwerk. Dit maakt het mogelijk om betalingen in enkele seconden te verrichten.

"Het nieuwe normaal in het Engelse voetbal"

Voor de Engelse directeur voetbal is de nieuwste stap richting crypto ook gunstig voor de financiën van zijn club. "Het gebruik van de nieuwste technologie en innovatie zorgt ervoor dat Oxford City FC kan blijven opereren als zelfstandige club. Dit is een belangrijk onderdeel van onze langetermijndoelen", aldus Merritt.

Merrit gaat verder over de adoptie in het voetbal: "Het is niet verplicht voor mensen om zich bezig te houden met onze nieuwe technologie, maar we geloven dat betalen met Bitcoin na verloop van tijd het nieuwe normaal zal worden in het Engelse voetbal."

De club uit de zesde klasse zal op zaterdag 6 augustus voor het eerst onder de "Bitcoin Standard" spelen. De sponsor van de openingswedstrijd is CoinCorner zelf, hoewel er ook medewerkers aanwezig zullen zijn om meer uit te leggen over het betalingssysteem en de technologie zelf.

Ook in het Duitse voetbal kan men vaststellen dat de ene na de andere club zich langzaam openstelt voor de cryptowereld. Zo zijn er Bundesliga sterren te vinden in het play-to-earn spel Sorare.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven