Nieuws - Vitalik Buterin ziet marktcrash als positief voor crypto

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Vitalik Buterin ziet marktcrash als positief voor crypto

Ethereum (ETH)
Terra Luna Classic (LUNC)
Blockchain/Technologie
Wereldeconomie
Vitalik Buterin vind markt crash positief

De scherpe prijsdaling zuivert de markt van slechte businessmodellen, zegt de uitvinder van Ethereum.

Vitalik Buterin denkt dat de scherpe correctie in de cryptomarkt een positieve ontwikkeling is. Dat vertelde de 28-jarige Ethereum-uitvinder in een interview met ex-Bloomberg-columnist Noah Smith. Dergelijke prijsdalingen zijn goed om "problemen aan het licht te brengen" en "onhoudbare bedrijfsmodellen" uit de markt te spoelen, zei hij.

"Tijdens een crash, werkt dat niet meer," zegt Buterin. Hij wijst op het voorbeeld van Terra (LUNA). Het stablecoin-ecosysteem schoot vanaf 2020 omhoog in de top 10 van cryptocurrencies en crashte dit voorjaar met 99 procent.

Op middellange termijn gelooft Buterin dat de prijzen op de cryptomarkt tot rust zullen komen en de goud- en aandelenmarkten zullen benaderen wat volatiliteit betreft. Ethereum zit momenteel in de laatste fase van zijn belangrijkste update, de Merge. Het is de bedoeling om 's werelds op één na grootste blockchain 99 procent energie-efficiënter te maken. Dit wordt gedaan door het consensusalgoritme om te schakelen naar "Proof of Stake". Dit brengt echter ook gevaren met zich mee, zoals mogelijke centralisatie.

De Merge slechts een onderdeel van Ethereum 2.0

De wereld is aan het aftellen. Naar verwachting zal het netwerk op 15 september officieel overgaan van Proof of Work naar Proof of Stake. De Merge zal niet alleen het netwerk energie-efficiënter maken. Het opent ook de weg om het netwerk een stuk sneller en goedkoper te maken. De Merge is onderdeel van Ethereum 2.0, dat uit meerdere updates bestaat. 'De Surge' moet het netwerk schaalbaarder maken en de update zorgt ervoor dat het netwerk potentieel kan schalen van 15 TPS naar 100.000 TPS.

Daarnaast staan het vergroten van de gebruiksvriendelijkheid en het verbeteren van de efficiëntie gepland voor de toekomst.

September ook voor Cardano een belangrijke maand

Naast Ethereum, zal ook de top 7 coin Cardano naar verwachting in september een grote update doorvoeren. De Vasil-update is een hard fork die zal worden doorgevoerd om het netwerk duizenden procenten sneller te maken. Een paar weken geleden werd een bug gevonden in een testversie van de update, die de lancering in gevaar had kunnen brengen. Charles Hoskinson (de oprichter van Cardano en een voormalige collega van Vitalik Buterin) verwacht de update in september.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven