Nieuws - Vitalik Buterin wil staking moderniseren

Door Ted Maas

Vitalik Buterin wil staking moderniseren

Vitalik Buterin wil staking moderniseren

In een interview heeft Vitalik Buterin meer uitleg gegeven over ‘zijn’ Ethereum blockchain. Ook ging hij verder over de toekomst van staking en schaling.

Ethereum is al meer dan een jaar een proof-of-stake blockchain. Volgens de oprichter, Vitalik Buterin, is staking na ‘The Merge’  de volgende grote uitdaging van zijn project. Dit blijkt uit een interview met "The Defiant". Buterin suggereerde dat het stakingmechanisme gemoderniseerd moet worden. Bijvoorbeeld door stakingpools te decentraliseren en gebruikers meer opties te geven.

Ethereum wordt herhaaldelijk bekritiseerd vanwege de sterke machtsconcentratie bij stakingprovider Lido Finance. Volgens Vitalik Buterin is de huidige situatie rondom staking pools en solo staking ook "niet echt gezond".

Hij ziet echter "licht aan het einde van de tunnel" als het gaat om andere grote uitdagingen voor Ethereum, waaronder schaalbaarheid. Met Plasma en Danksharding, samen met de zkEVM's, heeft de blockchain nu werkende schaalopties. De community verwacht de Ethereum Dencun update begin 2024. Deze zal naar verwachting de efficiëntie van Layer 2 oplossingen met een factor honderd verhogen. Hierdoor zullen de transactiekosten aanzienlijk lager worden.

De Ethereum-oprichter kijkt ook uit naar komende ontwikkelingen met betrekking tot privacy, accountmogelijkheden en de groeiende populariteit van sociale media op Ethereum.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven