Nieuws - Vitalik Buterin: Verlaagt de Ethereum-oprichter de ETH-stake drempel?

Door Ted Maas

Vitalik Buterin: Verlaagt de Ethereum-oprichter de ETH-stake drempel?

Vitalik Buterin: Verlaagt de Ethereum-oprichter de ETH-stake drempel?

Ethereum-validators moeten momenteel 32 Ether (ETH) neerleggen als ze willen deelnemen aan het stake programma. Vitalik Buterin stelt nu voor om de drempel te verlagen.

Als je zelf een Ethereum-validator wilt worden, heb je een volle wallet nodig. Een minimum van 32 ETH is namelijk vereist. De hoge drempel leidt herhaaldelijk tot discussies over mogelijke centralisatie bij Ethereum. 32 Ether kost momenteel immers meer dan 100.000 euro.  Nu is ook Ethereum-oprichter Vitalik Buterin voorstander van het verlagen van de 32-ETH drempel.

"Elk onderzoek dat ik doe, bevestigt hetzelfde: het nummer 1 als het gaat om het vriendelijker maken van home staking is het verlagen van de 32 ETH vereiste."

Wanneer en hoe deze minimumvereiste kan worden verlaagd, is echter een andere vraag. Een gelijktijdige verlaging van de 32 ETH-eis en de zogenaamde SSF (single seat finality) is een uitdaging, zegt Vitalik Buterin. Orbit zou hierbij kunnen helpen.

De verklaring is een reactie op een X-Post van Ambient Finance oprichter Doug Colkitt, die tegen een dergelijke verandering is.

Hij is niet principieel tegen een vriendelijker Ethereum netwerk. Het eenzijdig aanpassen van de drempel van 32 Ether zou het probleem echter niet direct oplossen.

"Als Ethereum een home staking netwerk wil zijn, moet het net zo rigoureus technisch zijn als high-throughput ketens zoals Solana," schrijft Colkitt op Platform X.

Persoonlijk gaat het echter goed met de oprichter van Ethereum. Uit de laatste gegevens van Arkham blijkt dat Buterins nettowaarde dankzij Ether is gestegen van 552,86 miljoen dollar aan het begin van het jaar naar meer dan 834,66 miljoen dollar. Als het zo doorgaat, is Buterin binnenkort miljardair.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven