Nieuws - Vitalik Buterin verkoopt zijn MakerDAO aandelen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Vitalik Buterin verkoopt zijn MakerDAO aandelen

Maker (MKR)
Wallets en Whales
Vitalik Buterin verkoopt zijn MakerDAO aandelen

De oprichter van MakerDAO kondigt plannen aan met Newchain voor een nieuwe blockchain op basis van Solana's codebase. Als gevolg hiervan verkoopt Buterin zijn tokens.

Vitalik Buterin heeft zijn MKR tokens verkocht. Uit gegevens van Arkham Intelligence blijkt dat de Ethereum oprichter op 2 september 500 MKR ter waarde van $581.000 heeft verkocht.

De verkoop kwam kort nadat Rune Christensen plannen aankondigde voor een nieuwe blockchain voor het MakerDAO ecosysteem.

MakerDAO is de organisatie achter de grootste algoritmische stablecoin DAI. MKR token helpt om de prijs te koppelen aan de Amerikaanse dollar en fungeert als een governance token in DAO.

Door Newchain zal het ecosysteem van Maker naar verwachting veiliger en efficiënter worden. "Na wat onderzoek te hebben gedaan, geloof ik dat de Solana codebase moet worden beschouwd als de basis voor NewChain," legde Maker-oprichter Christensen uit.

De uiteindelijke ontwikkelingstijd van Newchain wordt geschat op drie jaar.

Ondertussen speculeert de cryptogemeenschap op X over de motieven van Buterin. Buterin heeft nog geen commentaar gegeven op de tokenoverdracht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven