Nieuws - Vitalik Buterin bezit Ether ter waarde van meer dan $800 miljoen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Vitalik Buterin bezit Ether ter waarde van meer dan $800 miljoen

Vitalik Buterin bezit Ether ter waarde van meer dan $800 miljoen

Voor de Ethereum-oprichter Vitalik Buterin verloopt het jaar 2024 tot nu toe uitstekend. Zijn nettovermogen profiteert ook van de stijgende ETH koers.

De Ethereum-leider mag zich verheugen over een succesvol eerste halfjaar. Volgens gegevens van Arkham Intelligence is het nettovermogen van Vitalik Buterin dankzij Ether gestegen van $552,86 miljoen aan het begin van het jaar naar nu meer dan $834,66 miljoen.

Het grootste deel van deze indrukwekkende som komt uit de Ether-voorraden die hij al bij de lancering van de Ethereum blockchain ontving: ongeveer 246.730 ETH.

Echter, de crypto-ondernemer diversifieert zijn portfolio zeker, want naast Ethereum heeft Vitalik naar verluidt ook in verschillende projecten zoals StarkNet geïnvesteerd.

In 2014 publiceerde Vitalik op de jonge leeftijd van 20 jaar het Ethereum-whitepaper, dat Ethereum voorstelde als oplossing voor de door hem waargenomen zwakke punten van Bitcoin.

Dat betaalde zich uit: bij de lancering van de Ethereum-blockchain in 2015 ontving Vitalik een aanzienlijk deel van de eerste ETH-coins, die hem al snel tot een van de rijkste crypto-ondernemers maakten.

Op het hoogtepunt van de bullmarkt in 2021, met de recordhoogte van Ether van $4.891, steeg Vitaliks nettovermogen ook naar meer dan een miljard Amerikaanse dollars.

Hoewel hij naar eigen zeggen nooit meer dan 0,9 procent van alle circulerende Ether bezat, blijft Vitalik de verreweg rijkste individuele ETH-investeerder.

Alleen de Ethereum-pre-sale-investeerder Rain Lohmus zou hem met 250.000 ETH de titel kunnen betwisten. Echter, hij heeft de toegang tot zijn private keys verloren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven