Nieuws - Vertrekt Binance uit Rusland?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Vertrekt Binance uit Rusland?

Exchanges
Vertrekt Binance uit Rusland?

Binance heeft verdere beperkingen opgelegd aan Russische gebruikers. Daarnaast is er een rapport opgedoken waarin een woordvoerder van de cryptobeurs de mogelijkheid van een terugtrekking uit Rusland ter sprake brengt. Dit zijn de details.

Binance verhoogt de beperkingen voor Russische gebruikers. De cryptobeurs kondigde aan dat vanaf nu alleen Russen die in Rusland wonen en een volledige KYC hebben doorlopen de Russische roebel kunnen gebruiken. Tegelijkertijd wordt het gebruik van andere fiatvaluta's, zoals Amerikaanse dollars of euro's, verboden voor Russische gebruikers.

Voor veel Russen die in het buitenland wonen, zijn de beperkingen op de peer-to-peer handel van Binance een groot probleem. Ze gebruiken het platform om hun levensonderhoud te ondersteunen door roebels in te ruilen voor een andere valuta.

Zowel de kapitaalcontroles vanuit Rusland als de sancties vanuit het Westen verhogen de druk op Binance en haar gebruikers. Zelfs mogelijke exit-plannen lijken ter sprake te komen door de kritiek op zakendoen in Rusland.

Een woordvoerder van Binance vertelde de Wall Street Journal dat ze momenteel alle opties met betrekking tot Rusland overwegen. Specifiek zei hij. "Alle opties liggen op tafel, inclusief een volledige exit."

Nu steeds meer Russische financiële dienstverleners en banken worden uitgesloten, wordt het steeds moeilijker om daar zaken te blijven doen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven