Nieuws - Vermiste "Bitcoin miljonair" dood gevonden

Door Ted Maas

Vermiste "Bitcoin miljonair" dood gevonden

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Vermiste "Bitcoin miljonair" dood gevonden

Een schotwond, Bitcoin-miljoenen en een dubieus cryptoproject. De politie heeft het lichaam gevonden van de vermiste oprichter van Onfocoin, Dr John Forsyth, aldus het AP.

Op 21 mei gaven familieleden de arts als vermist op nadat hij niet was komen opdagen voor zijn dienst in het Mercy Hospital in Cassville, Missouri. Zijn familie plaatste kort daarna een oproep op sociale media. Op 28 mei ontdekten de autoriteiten dat de auto van de arts op minder dan anderhalve kilometer van het ziekenhuis geparkeerd stond. In de niet afgesloten auto vonden agenten een portemonnee, paspoort, laptop en een aktetas.  Twee dagen later vond de politie het lichaam van Forsyth een uur ten zuiden van waar hij voor het laatst was gezien. Ondanks een schotwond vermoeden agenten geen vals spel, zeggen ze.

Forsyth en zijn broer richtten het cryptobedrijf Onfocoin op. Volgens de informatie op de website kunnen gebruikers er geld verdienen door vrienden te werven. "Nodig veel mensen uit en je saldo zal groeien zonder een cent uit te geven," belooft het op Stellar gebaseerde cryptoproject. De laatste Twitter-post is gedateerd op 19 juli 2019, nadat Onfocoin (ONFO) naar verluidt verhandelbaar was op cryptobeurs Coinsbit. ONFO is niet te vinden op CoinMarketCap of Coingecko.

Volgens Forbes is Forsyth een "bitcoin miljonair" die wiskunde studeerde en al vroeg in aanraking kwam met BTC en de blockchain. De oprichter van Onfocoin is niet de eerste cryptobelegger die onder mysterieuze omstandigheden overlijdt. In april overleed Cash app uitvinder Bob Lee na een mesaanval - de identiteit van de dader is nog onduidelijk.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven