Nieuws - Venezuela wil sancties omzeilen met Tether

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Venezuela wil sancties omzeilen met Tether

Tether (ERC-20) (USDT)
Crypto-acceptatie
Stablecoin
Venezuela wil sancties omzeilen met Tether

Het land zou steeds meer kunnen vertrouwen op cryptocurrency's om de inkomsten uit de olie- en gasexport veilig te stellen. Het middel van keuze: de USDT stablecoin.

Venezuela's staatsoliemaatschappij PDVSA wil in de toekomst steeds meer vertrouwen op cryptocurrencies om de olie-export te vergemakkelijken. Dit werd gemeld door Reuters.

De aankondiging volgt op de hervatting van de Amerikaanse sancties tegen het land. Op 17 april liet de Amerikaanse regering de tijdelijke versoepeling van het olie-embargo aflopen.

PDVSA zou zich daarom nu moeten wenden tot de stablecoin Tether (USDT), bijvoorbeeld om inkomsten uit de olie-export veilig te stellen. En om zichzelf te beschermen tegen het bevriezen van buitenlandse bankrekeningen.

Ondertussen is de aanbieder van de stablecoin al in opspraak geraakt omdat het hielp om sancties tegen Rusland te omzeilen. Dit werd een paar weken geleden gemeld door de Wall Street Journal.

Reuters meldt ook dat het gebruik van cryptocurrencies voor de oliehandel nog steeds "ongebruikelijk" is. Volgens een handelaar moet Venezuela daarom vertrouwen op "tussenpersonen" om de handel in USDT mogelijk te maken.

Na de invoering van sancties in 2018 experimenteerde Venezuela voor het eerst met cryptocurrencies voor de olie-export. De adoptie van de digitale valuta die bekend staat als "Petro" mislukte echter, waardoor het land de poging onlangs heeft geschrapt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven