Nieuws - USDC gepland op zes extra blockchains

Mike Hesp

Door Mike Hesp

USDC gepland op zes extra blockchains

USDC gepland op zes extra blockchains

Brian Armstrong en Jeremy Allaire luiden een nieuw hoofdstuk in voor USDC. De cryptobeurs en de uitgever van stablecoins versterken hun samenwerking.

Coinbase verhoogt zijn investering in Circle, uitgever van de op één na grootste stablecoin USDC. De cryptobeurs kondigde dit aan in een blogpost op 21 augustus.

Een concreet investeringsbedrag is nog niet bekend. De "verwerving van een aandelenbelang" is echter een uitgemaakte zaak.

De bedrijven ontbinden ook het Centre Consortium. Deze organisatie was betrokken bij de administratie van USDC.

Vanwege "de toenemende duidelijkheid in de regelgeving voor stablecoins in de VS" is het consortium in deze vorm niet langer nodig. Circle zal dan de volledige controle over de uitgifte en het bestuur van USDC overnemen.

Daarnaast zal de stablecoin op zes nieuwe blockchains worden gelanceerd "tussen september en oktober".

In de verklaring kondigen de CEO's van de bedrijven, Brian Armstrong (Coinbase) en Jeremy Allaire (Circle), een "nieuw hoofdstuk" aan voor de stablecoin. De bedrijven zullen de rente-inkomsten die worden gegenereerd door Stablecoin verdelen, aldus de aankondiging.

"Onder de nieuwe overeenkomst van de partijen zullen deze inkomsten gedeeld blijven worden op basis van de hoeveelheid USDC die op elk van onze platformen wordt aangehouden, en daarnaast zullen we nu gelijk delen in de rente-inkomsten die gegenereerd worden uit de voortdurende distributie en het gebruik van USDC," aldus de twee CEO's.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven