Nieuws - Uitleendienst BlockFi pauzeert uitbetalingen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Uitleendienst BlockFi pauzeert uitbetalingen

Nadat BlockFi enkele maanden geleden nog een lening had afgesloten bij FTX, wil de uitleendienst zijn uitbetalingen voorlopig pauzeren.

Nadat BlockFi enkele maanden geleden nog een lening had afgesloten bij FTX, wil de uitleendienst zijn uitbetalingen voorlopig pauzeren.

BlockFi lijkt ook niet gespaard te blijven van het FTX spektakel. Volgens een officieel bericht op Twitter heeft de kredietverstrekker besloten de activiteit op zijn platform te beperken. De onderneming zegt met name dat zij haar activiteiten niet kan voortzetten vanwege "de onzekerheid over de status van FTX.com, FTX US en Alameda".

Daarom worden de opnames van klanten opgeschort "totdat er meer duidelijkheid is". BlockFi verwijst naar haar algemene voorwaarden. Gebruikers moeten ook afzien van stortingen op hun wallet- en renterekeningen, schrijft BlockFi.

Enkele maanden geleden heeft de uitleendienst een lening van 250 miljoen US dollar afgesloten bij FTX om schulden af te lossen. Vervolgens was de cryptobeurs zelfs van plan BlockFi uit te kopen.

FTX staat momenteel flink onder druk. De SEC bemoeit zich nu ook met het platform. Zo zou FTX volgens de SEC de effectenwetgeving hebben overtreden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven