Nieuws - UBS lanceert tokenised geldmarktfonds op Ethereum

Mike Hesp

Door Mike Hesp

UBS lanceert tokenised geldmarktfonds op Ethereum

Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
UBS lanceert tokenised geldmarktfonds op Ethereum

Zelfs conservatieve banken kunnen hun ogen niet langer sluiten voor het potentieel van tokenisatie. UBS slaat een nieuwe weg in met zijn VCC fonds op Ethereum.

UBS lanceert een getokeniseerde versie van zijn VCC-fonds onder Project Guardian van de Centrale Bank van Singapore. De toonaangevende Zwitserse bank maakte dit bekend in een persbericht.

De getokeniseerde versie van het fonds maakt deel uit van een bredere VCC-strategie om verschillende soorten real assets (RWA) op de blockchain te brengen.

Thomas Kaegi, hoofd van UBS Asset Management voor Singapore en Zuidoost-Azië, benadrukte dat dit project een belangrijke mijlpaal is in het begrijpen van de tokenisatie van fondsen.

UBS Asset Management heeft het proefproject gelanceerd via zijn eigen tokenisatiedienst, UBS Tokenize, met behulp van smart contracts op de Ethereum blockchain.

Het proefproject maakt deel uit van de wereldwijde DLT-strategie van UBS. Deze richt zich op private en publieke blockchains om de distributie en uitgifte van fondsen te verbeteren.

Protocollen die zich richten op risicogewogen activa zijn een opkomend thema, omdat ze sterk in opkomst zijn in de DeFi.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven