Nieuws - Tweede grootste DOGE whale verplaatst miljarden

Door Luc Vesters

Tweede grootste DOGE whale verplaatst miljarden

Dogecoin (DOGE)
Wallets en Whales
SHIB whale

Uit on-chain gegevens blijkt dat een onbekende cryptowalvis eerder in de week bijna 5,5 miljard DOGE heeft verplaatst naar een andere wallet. De transactie vond plaats in zeven verschillende batches over een periode van tien minuten. In totaal bezit de onbekende belegger bijna tien miljard DOGE - ongeveer 6,3 procent van het totale bedrag in omloop.

Nog maar een paar dagen geleden stond het ontvangende adres op de vijfde plaats. Met de overdracht is de investeerder echter verder afgegleden en staat nu op de tweede plaats van de grootste DOGE-positie op een wallet. Het bedrag bedraagt op het moment van schrijven meer dan een half miljard dollar. Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld tegen $0,07047.

De machtigste Dogecoin-aandeelhouder is momenteel Robinhood. De wallet van de exchange bevat ongeveer 22,6 miljard DOGE ter waarde van bijna 1,6 miljard US dollar. Volgens Bitinfocharts bezitten de top 5 Dogecoin-investeerders meer dan 35 procent van alle tokens. Dit betekent dat het netwerk, dat in 2013 als grap werd opgericht, extreem gecentraliseerd is.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven