Nieuws - Tsjechische prins wil familiegeschiedenis vereeuwigen met NFT's

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Tsjechische prins wil familiegeschiedenis vereeuwigen met NFT's

Prins

Een Tsjechische prins probeert het met NFT's. Zijn plan: het bewaren van de familiegeschiedenis.

Wat koninklijk nieuws William Rudolf Lobkowicz in een interview met het Amerikaanse nieuwsmedium CNBC aankondigde: hij wil het artistieke erfgoed van de familie digitaliseren en vereeuwigen met behulp van NFT's.

Nadat de kunst van de prins twee keer werd gestolen, probeert de 27-jarige nu de 20.000 familieschatten via de blockchain veilig te stellen. Al meer dan 25 jaar waren zij bezig met de restauratie van de familiestukken, zoals schilderijen. Via NFT's, zei hij, kunnen mensen nu delen in het familie-erfgoed van de Tsjechische koninklijke familie.

"We hebben een benadering gekozen waarbij we proberen mensen mee te nemen op een reis van filantropie, dus we hebben iets geprobeerd waarbij we een schilderij nemen dat op een bepaalde manier gerestaureerd moet worden. We creëren dan een NFT en verkopen het voor de prijs van het restaureren van het werk," vertelt de prins aan CNBC.

"Wat ik nu doe, verschilt naar mijn mening niet van wat mijn voorgangers hebben gedaan. Elke prins deed iets heel anders, afhankelijk van de tijd waarin hij leefde," zegt Lobkowicz.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven