Nieuws - Trump rechtszaak stimuleert verkoop NFT-collectie van ex-president

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Trump rechtszaak stimuleert verkoop NFT-collectie van ex-president

Trump rechtszaak stimuleert verkoop NFT-collectie van ex-president

De rechtszaak van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zorgt voor opschudding. De verkoop van zijn NFT-collectie schiet omhoog.

De strafzaak tegen Donald Trump heeft de verkoop van zijn NFT-collectie omhoog doen schieten. De voormalige Amerikaanse president verscheen dinsdag 4 april, voor een rechtbank in New York. Na te zijn onderworpen aan identificatieprocedures, werd Trump de aanklacht voorgelezen.

In 34 gevallen zou Trump zakelijke dossiers hebben vervalst, aldus de aanklager. Hij heeft niet schuldig gepleit. Op het handelsplatform OpenSea wisselden in totaal 30 van zijn NFT's van eigenaar in het uur na zijn verschijning in de rechtbank. In de volgende zes uur volgden er nog eens 47.

In december 2022 lanceerde de ex-president zijn eigen NFT-collectie. De collectie bestaat uit 45.000 afbeeldingen met motieven van Trump zelf in verschillende kostuums. Daarnaast kunnen eigenaren van bepaalde NFT's diverse prijzen winnen. Bijvoorbeeld een diner of een partijtje golf met de ex-president.

Bij de start van de Trump-collectie bedroeg de waarde per NFT 99 dollar. Op OpenSea worden de NFT's momenteel verhandeld tegen een bodemprijs van 0,46 ETH. Op het moment van schrijven komt dit overeen met ongeveer 880 US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven