Nieuws - TrueUSD stablecoin verliest zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

TrueUSD stablecoin verliest zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar

Stablecoin
TrueUSD stablecoin verliest zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar

De depeg van TrueUSD voedt geruchten over de reserves van de stablecoin, waarvan de uitgever volgens geruchten Justin Sun zou zijn.

TrueUSD is zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar kwijt. Op het moment van schrijven wordt de stablecoin verhandeld tegen $ 0,985. De cryptocurrency zou eigenlijk stabiel moeten blijven op $ 1.

De "depeg" lijkt verband te houden met een massale sell-off op Binance. Dit blijkt uit gegevens van de cryptobeurs.

Aankooporders van in totaal ongeveer $ 303,6 miljoen werden tenietgedaan door iets minder dan $ 451,9 miljoen aan verkooporders. Dit resulteert in een uitstroom van ongeveer 148,4 miljoen dollar van Binance.

De sell-off lijkt een reactie te zijn op recentelijk aan het licht gekomen inconsistenties met betrekking tot het afdekken van TrueUSD. Op 10 januari waren er eerste berichten over problemen met het aantonen van aangehouden reserves.

Vragen over de reserves van TrueUSD circuleerden al in juni 2023. The Network Firm was toen verantwoordelijk voor de controle van de deposito's. Naar verluidt nam het bedrijf ook de controle over van FTX.US, toen nog onder de naam Armanino.

In het algemeen zijn er talloze geruchten rondom TrueUSD. De geheime uitgever van de stablecoin zou Justin Sun zijn. Zowel TrueUSD als Sun zelf ontkennen dit. Een rechtszaak die het blockchainbedrijf Archblock halverwege juli 2023 tegen de Tron-oprichter aanspande, bracht de beschuldigingen echter weer onder de aandacht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven