Nieuws - Trading app Robinhood aangeklaagd voor marktmanipulatie

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Trading app Robinhood aangeklaagd voor marktmanipulatie

Robin Hood rechtszaak

De handelsapp Robinhood moet binnenkort terechtstaan in de VS. Het gaat over marktmanipulatie in de loop van de meme stock rally.

Robinhood staat in de VS voor een proces wegens marktmanipulatie. Dit meldt het persbureau Reuters en verwijst naar een uitspraak van een rechtbank in Florida.

De rechter heeft groen licht gegeven voor een class action-rechtszaak die door klanten van de handelsapp is aangespannen in de nasleep van de meme-stock rally. Vorig jaar schoten de prijzen van noodlijdende aandelen als GameStop of AMC omhoog. De reden was een strijd tussen particuliere beleggers en hedgefondsen. De laatstgenoemden gokten op een dalende aandelenkoers, maar de kleine beleggers stuwden de koers omhoog met beleggingen die via de sociale media werden gecoördineerd en brachten Wall Street zo een zware slag toe.

In het midden van deze beurstriller heeft Robinhood de koopfunctie voor overeenkomstige aandelen tijdelijk opgeschort. Particuliere beleggers vermoedden marktmanipulatie en samenspanning met de hedgefondsen. Nu wordt de zaak in de rechtbank behandeld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven