Nieuws - Trader verbrandt 340.000 dollar in één minuut met TrumpCoin

Door Ted Maas

Trader verbrandt 340.000 dollar in één minuut met TrumpCoin

Een belegger in memecoins heeft het op de harde manier moeten leren. De handelaar verloor meer dan 340.000 Amerikaanse dollar in één minuut. Hoe kon deze fout gebeuren?

Op 18 juni probeerde een handelaar vermoedelijk 2.500 SOL (ongeveer 342.000 dollar) in te wisselen voor de onlangs gelanceerde TrumpCoin (DJT) via een handelsbot. In plaats van de DJT tokens die hij verwachtte, ontving hij 92.000 DJT tokens, gecreëerd door fraudeurs, die aanzienlijk minder waard waren.

De transactie vond plaats via een "valse" liquiditeitspool op Raydium, die onvoldoende kapitaal had en DJT tokens bevatte die door fraudeurs waren gecreëerd. Toen de handelaar zijn tokens terugwisselde naar Solana, realiseerde hij zich de fout. Zijn initiële 2.500 SOL was gereduceerd tot minder dan 5 SOL, wat neerkomt op een verlies van meer dan 340.000 dollar. Hij ontving slechts 673 dollar voor de DJT tokens.

In de DeFi-ruimte zetten fraudeurs regelmatig "valse liquiditeitspools" op om te profiteren van onzorgvuldige fouten van handelaren. Sommige decentrale beurzen (DEXs) waarschuwen hun gebruikers voor dergelijke zwendel, maar handelsbots doen dit meestal niet. Vooral bij nieuw gelanceerde munten is de kans groot dat handelaren per ongeluk de verkeerde munten verhandelen.

Dit incident is een goed voorbeeld van de gevaren waar cryptobeleggers mee te maken kunnen krijgen, naast prijsvolatiliteit. "Het leven gaat door," schrijft de betreffende handelaar op X (voorheen Twitter).

Toch kan het ook anders lopen, zoals verschillende memecoin-handelaars in het verleden hebben laten zien. Eén werd miljonair in slechts vijf uur, terwijl een ander een winst van 9,5 miljoen dollar realiseerde in tien dagen dankzij de celebrity token MOTHER van de Amerikaanse rapper Iggy Azalea.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven