Nieuws - TON-Netwerk wordt steeds vaker slachtoffer van phishing-aanvallen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

TON-Netwerk wordt steeds vaker slachtoffer van phishing-aanvallen

TON-Netwerk wordt steeds vaker slachtoffer van phishing-aanvallen

Volgens een blockchain-beveiligingsexpert wordt het bij Telegram horende TON-netwerk overspoeld door phishing-aanvallen.

Hoewel het oorspronkelijk werd beschouwd als een van de meest veelbelovende tokens van de huidige crypto-marktfase, wordt het TON-netwerk momenteel geconfronteerd met ernstige beschuldigingen.

Zo schrijft de blockchain-beveiligingsexpert Yu Xian op Twitter dat er “steeds meer phishing-aanvallen in het TON-ecosysteem” zijn, die de Telegram- en TON-gebruikers bedreigen.

Deze aanvallen worden volgens de oprichter van SlowMist veroorzaakt door de manier waarop het TON-netwerk functioneert, waardoor het voor aanvallers gemakkelijk is om groepen binnen te dringen en hun phishing-links te verspreiden.

De slachtoffers worden onder andere gelokt met de belofte van airdrops, die echter nooit plaatsvinden. Het doel van de aanvallers zijn de wallets van de TON-gebruikers.

Een ander kritiekpunt dat Xian aanvoert, zijn de in 2022 ingevoerde geanonimiseerde nummers, waarmee Telegram-accounts zonder simkaart kunnen worden aangemaakt. Als deze accounts in handen van aanvallers zouden komen, kunnen niet alleen de wallets, maar ook de Telegram-accounts worden gestolen.

Volgens de blockchain-analyseplatform DeFiLlama omvat het TON-netwerk momenteel een Total Value Locked ter waarde van meer dan 630 miljoen Amerikaanse dollar, wat een groei van 4.500 procent sinds begin 2024 vertegenwoordigt – een uitgelezen kans voor aanvallers.

Het is overigens niet de eerste keer dat crypto-beveiligingsexperts waarschuwen voor de gevaren van het TON-ecosysteem. Nog in april van dit jaar waarschuwden experts van het beveiligingsbedrijf Kaspersky voor een soortgelijke phishing-zwendel.

Tot de grootste tokens in het TON-ecosysteem behoren naast de native cryptocurrency Toncoin ook Notcoin en 41 andere munten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven