Nieuws - Tinder 'swiped' de Metaverse weg

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Tinder 'swiped' de Metaverse weg

Tinder - Metaverse

De grote liefdesrelatie tussen dating app Tinder en de Metaverse is vooralsnog mislukt. Slechte kwartaalcijfers zijn de reden voor de pauze in de relatie.

Helaas, het waren niet meer dan twee afspraakjes. Nadat de Match Group (waartoe Tinder behoort) in oktober 2021 nog grote ambities had om de datingapp in nieuwe sferen te brengen, is een volgende date voorlopig afgelopen.

In het Tinderversum was het oorspronkelijk de bedoeling om liefdeszoekers de ruimte te geven om elkaar virtueel te leren kennen. Nu lijkt het erop dat de digitale dating plannen voorlopig tot een einde zijn gekomen. In de brief aan de aandeelhouders geven CEO Bernard Kim en Gary Swidler, COO en CFO, commentaar op de volgende stappen:

''Ik geloof dat een metaverse dating ervaring belangrijk is om de nieuwe generatie gebruikers aan te trekken en Hyperconnect heeft gewerkt aan nieuwe innovaties op dit gebied. Echter, vanwege de onzekerheid over hoe de metaverse er uiteindelijk uit zal zien en wat wel en niet zal werken, alsmede de uitdagende operationele omgeving, heb ik het Hyperconnect team geïnstrueerd om te blijven ontwikkelen maar op dit moment niet zwaar te investeren in de metaverse''.

Hyperconnect is een Koreaanse ontwikkelaar van chat-apps die vorig jaar door Match Group werd uitgekocht voor 1,73 miljard dollar. Hyperconnect gaf ontwikkelde de twee apps Hakuna Live en Azar. Beide apps maken live video chatten mogelijk. Het bedrijf ontwikkelde ook een krachtige peer-to-peer verbinding, waarbij interacties tussen gebruikers functioneren zonder een intermediaire server.

De "Swipe Nights"

Met de opgekochte innovatie lanceerde Tinder het "Swipe-Night" project. Dit is een interactief video verhaal. Alle Tinder-gebruikers konden in september 2020 en november 2021 op de videotoepassing in de app klikken. Vervolgens begon een film te spelen, die aanvankelijk voor alle gebruikers hetzelfde begon.

Op strategisch belangrijke punten stopte de video en liet de kijker bepalen hoe de verhaallijn verder moest gaan. Vaak waren de beslissingen die moesten worden genomen morele vraagstukken. De beslissingen die een gebruiker nam, waren vervolgens zichtbaar op het openbare Tinder-profiel.

Virtuele valuta op Tinder?

Met de Tinder Coin waren er plannen om een virtuele valuta te integreren in de dating app. De coin moest niet alleen verworven kunnen worden door actief te zijn op het platform. Het vervolledig maken van het profiel zou ook beloond worden met Tinder coins.

Terwijl in het derde kwartaalverslag 2021 nog werd gezegd dat de virtuele coin eenvoudig en efficiënt zou zijn en voor hogere inkomsten zou zorgen, wordt in het huidige verslag duidelijk een stap terug gedaan.

''Na het zien van gemengde resultaten van het testen van Tinder Coins, hebben we besloten om een stap terug te nemen en dit initiatief te heroverwegen, zodat het effectiever kan bijdragen aan de inkomsten van Tinder''.

Is er een liefdes comeback?

Of het een definitieve breuk is tussen Tinder en de Metaverse, valt echter nog te bezien. Wij zullen deze ruimte zorgvuldig blijven evalueren en te zijner tijd een nieuwe stap overwegen wanneer wij meer duidelijkheid hebben over de algemene opportuniteit en het gevoel hebben dat wij een dienst hebben die goed gepositioneerd is om te slagen.

In het kwartaalverslag willen ze de Metaverse sector nog niet voorgoed de rug toekeren. Het blijft dus spannend om te zien hoe 's werelds meest succesvolle lifestyle-app zich volgens Statista vanaf 2022 zal ontwikkelen.

Net als sommige andere bedrijven, gebruikt Tinder de term "metaverse" voor meeslepende, digitale ervaringen. Het valt nog te bezien of in de toekomst de Tinderverse en Tinder coins ook op een blockchain zullen werken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven