Nieuws - The Graph (GRT): Een Big Data-coin

Sam Fröling

Door Sam Fröling

The Graph (GRT): Een Big Data-coin

The Graph (GRT)
The Graph (GRT):, Een Big Data-coin

The Graph (GRT) maakte in januari een flinke opsprong en wist dit behouden. Wat zit er achter het project?

Een snelle blik op het project

Wie het project nader bekijkt, kan niet om de use case heen: The Graph (GRT) wil de gegevensoverdracht van blockchains vergemakkelijken. Op dit moment beperkt het project zich tot de Ethereum blockchain en biedt het verschillende tools die gebruikt kunnen worden om gegevens uit de blockchain te halen. Het actuele hype trefwoord, dat zeker niet geheel onschuldig is aan de recente koersstijgingen: Big Data. In combinatie met blockchaintechnologie zijn er tal van use cases waarbij de gegevens worden verwerkt.

In dit alles speelt de GRT-token een belangrijke rol. Het project maakt gebruik van een intern incentivesysteem om het gebruik van het platform te stimuleren. Bijvoorbeeld, degenen die optreden als indexer en consumenten voorzien van dApp-gegevens, ontvangen daarvoor GRT-tokens. Hetzelfde geldt voor validators en netwerkdeelnemers die de verstrekte gegevens beoordelen.

Het officiële Github-account wordt ook voortdurend bijgewerkt, wat spreekt voor een actieve ontwikkelaarsgemeenschap. Alleen al het aantal open posities geeft ook aan dat hier in de toekomst waarschijnlijk verdere ontwikkeling zal plaatsvinden. In tegenstelling tot veel andere projecten die veel nadruk leggen op marketing, is een groot deel van de banen hier gericht op engineering.

Hoeveel AI zit er in The Graph (GRT)?

In feite lijken de droomprestaties van het project ook verband te houden met het feit dat The Graph (GRT) in de nabijheid van kunstmatige intelligentie (AI) wordt geplaatst. In feite gaat het echter om een Big Data-coin waarin AI op zijn best een ondergeschikte rol speelt.

Lees ook: AI helpt bij de ontwikkeling van de metaverse

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven