Nieuws - Tether stopt met USDT-ondersteuning op Bitcoin, Kusama en Bitcoin Cash

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Tether stopt met USDT-ondersteuning op Bitcoin, Kusama en Bitcoin Cash

Tether (ERC-20) (USDT)
Kusama (KSM)
Bitcoin (BTC)
Bitcoin Cash (BCH)
Stablecoin
Blockchain/Technologie
Tether discontinues USDT support on Bitcoin, Kusama and Bitcoin Cash

Tether heeft aangekondigd wijzigingen door te voeren in zijn uitgiftebeleid voor de USDT, waarbij de ondersteuning voor Bitcoin, Kusama en Bitcoin Cash wordt stopgezet, terwijl ze mogelijke toekomstige samenwerkingen aangeven.

Het bedrijf heeft na een grondige evaluatie op gebieden zoals veiligheid, klantenservice, regelgeving en algemeen toezicht besloten om de ondersteuning voor USDT op de Bitcoin (BTC), Kusama (KSM) en Bitcoin Cash (BCH) platforms te beëindigen.

Tether heeft aangegeven dat onvoldoende groei een belangrijke reden is voor deze stap en verklaarde: "Wanneer een blockchain gedurende een significante periode geen aanzienlijke groei vertoont, wordt het steeds moeilijker om de benodigde middelen en toezicht te rechtvaardigen. Dit kan zelfs potentiële veiligheidsrisico's met zich meebrengen."

Tether gaat stoppen op enkele

Recentelijk heeft Tether aangekondigd te stoppen met het uitgeven van USDT op het Polkadot-blockchain Kusama, Bitcoin Omni en BCH. Gebruikers hebben de mogelijkheid om USDT-Omni, USDT-Kusama en USDT-BCH-SLP om te zetten naar andere ketens op platformen die deze activa ondersteunen, zoals Bitfinex.

De directe gevolgen van deze verandering zijn de stopzetting van het slaan van USDT-Omni, USDT-Kusama en USDT-BCHSLP vanaf vandaag, 17 augustus. Niettemin heeft Tether verzekerd dat USDT-aflossingen op deze platformen gedurende de komende 12 maanden volgens de standaardprocedures zullen doorgaan.

Lees ook: Telegram integreert USDT in wallet bot

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven