Nieuws - Tether speelt op veilig

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Tether speelt op veilig

Tether (ERC-20) (USDT)
VS
Tether wil risicovollere activa in de portefeuille te verminderen.

Tether wil meer veiligheid voor zijn stablecoin USDT. Volgens CTO Paolo Ardoino moet dit worden bereikt door het aantal risicovollere activa in de portefeuille te verminderen.

Zoals Tether's Chief Technology Officer (CTO) Paulo Ardoino op 3 oktober op Twitter aankondigde, heeft het stablecoin-project onlangs zijn bezit aan zogenaamde "commercial papers" teruggebracht tot minder dan 50 miljoen USD.

"Commercial papers" zijn kortlopende schuldinstrumenten die bedrijven uitgeven om hun financiering te verhogen. Tegelijkertijd heeft Tether het aandeel van "U.S. Treasury Bills" in zijn portefeuille verhoogd en bezit het "58,1% van zijn activa in U.S. t-bills".

Dergelijke staatsobligaties zouden stabieler zijn dan "commercial papers" omdat ze een theoretisch nulrisico op wanbetaling beloven. Zij worden beschouwd als een veilige beleggingsmogelijkheid omdat het vertrouwen en de kredietwaardigheid van de Amerikaanse overheid garanderen dat de rente en de hoofdsom op tijd zullen worden betaald.

In juni zetten hedgefondsen de stablecoin Tether massaal onder druk. Binnen een maand moest Tether 16 miljard dollar aan aflossingen betalen. Daardoor verloor het bijna 20 procent van zijn reserves.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven