Nieuws - Tether laat de concurrentie achter zich

Door Luc Vesters

Tether laat de concurrentie achter zich

Tether (ERC-20) (USDT)
Stablecoin
Tether laat de concurrentie achter zich

De USDT tokens van Tether zijn nu weer goed voor meer dan twee derde van alle stablecoins in omloop, nadat ze in 2023 een aanzienlijke groei hebben doorgemaakt in vergelijking met concurrerende aanbieders. Het aantal USDT in omloop bedroeg meer dan 95 miljard. Dit meldde The Block met verwijzing naar DefiLlama.

Tether wist zijn aandeel in het wereldwijde stablecoin aanbod te vergroten van 50% naar 71%. Hiermee ligt USDT ver voor op zijn concurrenten, met de USDC tokens van Circle op de tweede plaats met een marktaandeel van 19,1 procent en de DAI tokens van Maker Protocol op de derde plaats met een marktaandeel van slechts 3,75 procent.

Er was onlangs een verandering in het management bij Tether. De oude CTO Paolo Ardoino nam in december de leiding over van de voormalige CEO Jean-Louis van der Velde. In de afgelopen maanden heeft Ardoino zich ingespannen om in de gunst te komen van wetshandhavers en regelgevende instanties. Hij heeft onder andere de USDT-portefeuilles bevroren van buitenlandse investeerders die op de vingers zijn getikt door het Amerikaanse Office of Foreign Asset Contrals (OFAC).

Stablecoins zoals USDT slaan een brug tussen traditionele kapitaalmarkten en blockchain-gebaseerde markten voor digitale activa. Ze voorzien marktdeelnemers van liquiditeit voor handel en lenen, en daarom kan de groeiende stablecoin markt worden gezien als een positief teken voor de gezondheid van de crypto rally.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven