Nieuws - Tether beëindigt het minten van USDT op EOS en Algorand

Door Luc Vesters

Tether beëindigt het minten van USDT op EOS en Algorand

Tether beëindigt het munten van USDT op EOS en Algorand

De stablecoin aanbieder Tether stopt met zijn activiteiten op de Algorand en EOS blockchain. Het bedrijf kondigde dit aan in een persbericht. Daarom stopt Tether vanaf vandaag met de uitgifte van zijn USDT coin op beide netwerken. Ondertussen wordt het omwisselen van USDT nog 12 maanden toegestaan, aldus de verklaring. Verdere beslissingen zijn dus in afwachting.

Als reden hiervoor noemt Tether een nieuwe focus op blockchainprojecten die sterke "community support" krijgen. Dit omvat de beveiligingsarchitectuur en gebruiksvriendelijkheid van het netwerk. Het bedrijf verklaarde ook: "We zullen doorgaan met het ondersteunen van protocollen en chains die de gemeenschap nuttig vindt en de gemeenschap aanmoedigen om de use cases van USDT op alle protocollen uit te breiden".

De prijs van beide cryptocurrencies bevindt zich in een lange zijwaartse beweging. Zowel EOS als ALGO zijn meer dan 90 procent gedaald ten opzichte van hun voormalige all-time highs. Op het moment van schrijven wordt ALGO verhandeld tegen USD 0,13, terwijl EOS wordt verhandeld tegen USD 0,55.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven